Finom, szaftos sertéscomb.
A hagymát apró kockákra vágjuk.
A combot és a szalonnát csíkokra vagdossuk.
Kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát. Mikor a hagyma is megdinsztelődött beletesszük a húst és fehéredésig sütjük.
Belenyomjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és felöntjük kevés vízzel.
Sózzuk (óvatosan, mert a szalonna sós), borsozzuk.
Fedő alatt pároljuk. Többször megkeverjük és ha kell a vizet pótoljuk. Egyszerre mindig kevés vizet öntsünk hozzá, hogy a szaftunk jó sűrű maradjon.
Ha a hús megpuhult jöhet bele az apróra vágott uborka. Az uborkával már csak egy kicsit forraljuk és elkészült a jó szaftos finom hentestokány.
Tarhonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A hagymát apró kockákra vágjuk.
A combot és a szalonnát csíkokra vagdossuk.
Kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát. Mikor a hagyma is megdinsztelődött beletesszük a húst és fehéredésig sütjük.
Belenyomjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és felöntjük kevés vízzel.
Sózzuk (óvatosan, mert a szalonna sós), borsozzuk.
Fedő alatt pároljuk. Többször megkeverjük és ha kell a vizet pótoljuk. Egyszerre mindig kevés vizet öntsünk hozzá, hogy a szaftunk jó sűrű maradjon.
Ha a hús megpuhult jöhet bele az apróra vágott uborka. Az uborkával már csak egy kicsit forraljuk és elkészült a jó szaftos finom hentestokány.
Tarhonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás