SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Fűszeres spagetti szósz. Finomabb, mint a bolti. Próbáljátok ki!

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszes idő1 óra 40 perc

1

A szalonnát és a vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk.
A répát lereszeljük.

2

A szalonnát megpirítjuk, amíg zsírt nem enged. Hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.

3

Mikor már szép üveges a hagymánk, mehet bele a sárgarépa és a darált hús.

4

Jól elkeverjük és beleöntjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürét.
Fűszerezzük. Kóstolgassuk többször és a fűszerekkel játszadozzunk, hogy a saját szánk ízére formáljuk a szószt.

5

Kis lángon másfél-két órát rotyogtatjuk. Többször keverjük meg és a vizet pótoljuk.

6

Spagetti tésztával tálaljuk. Érdemes egyszerre dupla adagot készíteni és a felét lefagyasztani. Mikor gyorsan kell főzni valamit csak elővesszük a mélyhűtőből.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A szalonnát és a vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk.
A répát lereszeljük.

2

A szalonnát megpirítjuk, amíg zsírt nem enged. Hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.

3

Mikor már szép üveges a hagymánk, mehet bele a sárgarépa és a darált hús.

4

Jól elkeverjük és beleöntjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürét.
Fűszerezzük. Kóstolgassuk többször és a fűszerekkel játszadozzunk, hogy a saját szánk ízére formáljuk a szószt.

5

Kis lángon másfél-két órát rotyogtatjuk. Többször keverjük meg és a vizet pótoljuk.

6

Spagetti tésztával tálaljuk. Érdemes egyszerre dupla adagot készíteni és a felét lefagyasztani. Mikor gyorsan kell főzni valamit csak elővesszük a mélyhűtőből.

Spagetti szósz
Hirdetés