Fűszeres spagetti szósz. Finomabb, mint a bolti. Próbáljátok ki!
A szalonnát és a vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk.
A répát lereszeljük.
A szalonnát megpirítjuk, amíg zsírt nem enged. Hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.
Mikor már szép üveges a hagymánk, mehet bele a sárgarépa és a darált hús.
Jól elkeverjük és beleöntjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürét.
Fűszerezzük. Kóstolgassuk többször és a fűszerekkel játszadozzunk, hogy a saját szánk ízére formáljuk a szószt.
Kis lángon másfél-két órát rotyogtatjuk. Többször keverjük meg és a vizet pótoljuk.
Spagetti tésztával tálaljuk. Érdemes egyszerre dupla adagot készíteni és a felét lefagyasztani. Mikor gyorsan kell főzni valamit csak elővesszük a mélyhűtőből.
Összetevők
Útmutató
A szalonnát és a vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk.
A répát lereszeljük.
A szalonnát megpirítjuk, amíg zsírt nem enged. Hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.
Mikor már szép üveges a hagymánk, mehet bele a sárgarépa és a darált hús.
Jól elkeverjük és beleöntjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürét.
Fűszerezzük. Kóstolgassuk többször és a fűszerekkel játszadozzunk, hogy a saját szánk ízére formáljuk a szószt.
Kis lángon másfél-két órát rotyogtatjuk. Többször keverjük meg és a vizet pótoljuk.
Spagetti tésztával tálaljuk. Érdemes egyszerre dupla adagot készíteni és a felét lefagyasztani. Mikor gyorsan kell főzni valamit csak elővesszük a mélyhűtőből.
Hozzászólás