Pirított darált hús, krémes öntetben, leveles kosárkába zárva.
A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint.
Míg a hús pirul elkészítjük a mártást.
1 evőkanál olajon habzásig keverjük a lisztet.
Felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Közben fűszerezzük és belevágjuk az újhagymát.
Mikor elkészült belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot.
A leveles tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk és akkora köröket szaggatunk belőle, hogy a muffin sütő mélyedéseit ki tudjuk bélelni.
A húst és a mártást összekeverjük.
Elosztjuk a muffinformába és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Újabb tesztával lefedjük, és a tetejére ejtünk egy vágást késsel, hogy a gőz távozni tudjon.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Forrón tálaljuk. Hűtőben eláll másnap munkába is vihetjük, hidegen is nagyon finom.
Összetevők
Útmutató
A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint.
Míg a hús pirul elkészítjük a mártást.
1 evőkanál olajon habzásig keverjük a lisztet.
Felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Közben fűszerezzük és belevágjuk az újhagymát.
Mikor elkészült belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot.
A leveles tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk és akkora köröket szaggatunk belőle, hogy a muffin sütő mélyedéseit ki tudjuk bélelni.
A húst és a mártást összekeverjük.
Elosztjuk a muffinformába és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Újabb tesztával lefedjük, és a tetejére ejtünk egy vágást késsel, hogy a gőz távozni tudjon.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Forrón tálaljuk. Hűtőben eláll másnap munkába is vihetjük, hidegen is nagyon finom.
Hozzászólás