Puha kiflik, melyeknek virslit rejt a közepe.
Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
A végén az olajat is beledagasztjuk.
Letakarva meleg helyen 40 percet pihentetjük a tésztát.
Amikor szépen megdagad, kettévágjuk és nagy kört nyújtunk belőle.
A virsliket 3 részre vágjuk, a tésztát 12 körcikkre.
Minden tészta végére teszünk egy virsli darabot és feltekerjük, így kis kifliket kapunk.
A tészta másik felével megismételjük ugyanezt.
Összesen 24 darab kiflink lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Felvert tojással megkenjük, megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Ízlés szerint mártogathatjuk mustárba, ketchupba. Simán is nagyon finom. Jól csomagolható, így munkába is vihetjük. Másnap is puha marad.
Összetevők
Útmutató
Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
A végén az olajat is beledagasztjuk.
Letakarva meleg helyen 40 percet pihentetjük a tésztát.
Amikor szépen megdagad, kettévágjuk és nagy kört nyújtunk belőle.
A virsliket 3 részre vágjuk, a tésztát 12 körcikkre.
Minden tészta végére teszünk egy virsli darabot és feltekerjük, így kis kifliket kapunk.
A tészta másik felével megismételjük ugyanezt.
Összesen 24 darab kiflink lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Felvert tojással megkenjük, megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Ízlés szerint mártogathatjuk mustárba, ketchupba. Simán is nagyon finom. Jól csomagolható, így munkába is vihetjük. Másnap is puha marad.
Hozzászólás