Szeretitek a tarhonyás húst? Nálunk bármikor, bármekkora mennyiségben elfogy.
A húst kisebb kockákra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk, ha jó kis kérget kapott a hús felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk és rányomjuk a fokhagymát.
Addig főzzük, míg megpuhul, ha kell a vizet pótoljuk alatta. Amikor puha a hús, ismét lepiritjuk zsírjára.
Közben elkészítjük a tarhonyát.
Kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és lefedve puhára főzzük.
Mikor elkészült a hús és a tarhonya is, összeöntjük a kettőt, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól elkeverjük.
A fűszerezést saját ízlésünkre szabhatjuk. Használhatunk bármilyen fűszerkeveréket is.
Savanyúsággal tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A húst kisebb kockákra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk, ha jó kis kérget kapott a hús felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk és rányomjuk a fokhagymát.
Addig főzzük, míg megpuhul, ha kell a vizet pótoljuk alatta. Amikor puha a hús, ismét lepiritjuk zsírjára.
Közben elkészítjük a tarhonyát.
Kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és lefedve puhára főzzük.
Mikor elkészült a hús és a tarhonya is, összeöntjük a kettőt, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól elkeverjük.
A fűszerezést saját ízlésünkre szabhatjuk. Használhatunk bármilyen fűszerkeveréket is.
Savanyúsággal tálaljuk.
Hozzászólás