Kívül ropogós tekercs, belül fokhagymás vajjal.
A lisztet az élesztővel, sóval és cukorral elkeverjük.
Langyos vízzel bedagasztjuk, közben az olajat is hozzáadjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk.
Letakarva langyos helyen 30 percet pihentetjük.
Mikor megkelt a tésztánk 2 részre osztjuk és lisztezett deszkán mindkettőt kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.
A vajat felolvasztjuk. Belenyomjuk a fokhagymát és a fűszereket is hozzáadjuk.
Az egyik lapot megkenjük a fokhagymás vajjal, megszórjuk sajttal.
A másik lapot ráfektetjük.
2 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd hosszában is megfelezzük a tésztát.
A kapott csíkokat megtekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Maradék vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Vacsira finom ropogtatnivaló.
Összetevők
Útmutató
A lisztet az élesztővel, sóval és cukorral elkeverjük.
Langyos vízzel bedagasztjuk, közben az olajat is hozzáadjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk.
Letakarva langyos helyen 30 percet pihentetjük.
Mikor megkelt a tésztánk 2 részre osztjuk és lisztezett deszkán mindkettőt kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.
A vajat felolvasztjuk. Belenyomjuk a fokhagymát és a fűszereket is hozzáadjuk.
Az egyik lapot megkenjük a fokhagymás vajjal, megszórjuk sajttal.
A másik lapot ráfektetjük.
2 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd hosszában is megfelezzük a tésztát.
A kapott csíkokat megtekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Maradék vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Vacsira finom ropogtatnivaló.
Hozzászólás