SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Édes, pici falatkák. Egyszerű elkészíteni.

hamis macaron

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszes idő1 óra 20 perc

Krémhez

1

Gépi habverővel felverjük a tojásfehérjét. Fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot. Kemény habot kell kapjunk.

2

Külön tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, majd beleszitáljuk a felvert tojásfehérjébe.

3
hamis macaron

Hozzáadjuk a vanília aromát és az ételfestéket is.

4

Óvatosan spatulával összekeverjük.
Habzsákba tesszük .

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk.

6
hamis macaron

Gyengéden megütögetjük a tepsit egyenes felületen, hogy kicsit elterüljük a tojáshab.

7

45 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.

8
hamis macaron

140 fokra előmelegítjük a sütőt (nem szabad légkeverésre beállítani).
17-20 percig sütjük a sütinket.

9
hamis macaron

Ha elkészült hűlni hagyjuk 10 percig, ezután pattintjuk le a sütőpapírról.

Krém
10

Addig elkészítjük a vajas krémet.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, kevés vanília aromával ízesítjük.

11

Ha van kedvünk el is felezhetjük a vajas porcukrot és a felébe kakaót is keverünk.
Mi most így készítettük.

Összeállítás
12

Két-két tésztát a krémmel összeragasztunk.

13
hamis macaron

Legfinomabb, ha 24 órát pihentetjük miután elkészült.

Kategória

Összetevők

Krémhez

Útmutató

1

Gépi habverővel felverjük a tojásfehérjét. Fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot. Kemény habot kell kapjunk.

2

Külön tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, majd beleszitáljuk a felvert tojásfehérjébe.

3
hamis macaron

Hozzáadjuk a vanília aromát és az ételfestéket is.

4

Óvatosan spatulával összekeverjük.
Habzsákba tesszük .

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk.

6
hamis macaron

Gyengéden megütögetjük a tepsit egyenes felületen, hogy kicsit elterüljük a tojáshab.

7

45 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.

8
hamis macaron

140 fokra előmelegítjük a sütőt (nem szabad légkeverésre beállítani).
17-20 percig sütjük a sütinket.

9
hamis macaron

Ha elkészült hűlni hagyjuk 10 percig, ezután pattintjuk le a sütőpapírról.

Krém
10

Addig elkészítjük a vajas krémet.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, kevés vanília aromával ízesítjük.

11

Ha van kedvünk el is felezhetjük a vajas porcukrot és a felébe kakaót is keverünk.
Mi most így készítettük.

Összeállítás
12

Két-két tésztát a krémmel összeragasztunk.

13
hamis macaron

Legfinomabb, ha 24 órát pihentetjük miután elkészült.

Hamis macaron
Hirdetés