A megunhatatlan kedvenc. Ti hogy szeretitek?
Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.
Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 50 percet pihentetjük.
Mikor duplájára nőtt 10 részre osztjuk a tésztát és vékony kör alakúra nyújtjuk a tésztákat.
Közben egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat.
Bő, forró olajban kisütjük a lángosokat.
Gyorsan sül, oldalanként pár perc alatt megsülnek.
Papírtörlőre szedjük.
A lángos bármilyen feltéttel tálalható, csak a fantáziánk szabhat neki határt.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.
Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 50 percet pihentetjük.
Mikor duplájára nőtt 10 részre osztjuk a tésztát és vékony kör alakúra nyújtjuk a tésztákat.
Közben egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat.
Bő, forró olajban kisütjük a lángosokat.
Gyorsan sül, oldalanként pár perc alatt megsülnek.
Papírtörlőre szedjük.
A lángos bármilyen feltéttel tálalható, csak a fantáziánk szabhat neki határt.
Hozzászólás