Először készítettük ezt a süteményt. Nagyon finom, sokszor fog még készülni nálunk.
A lisztet, a porcukrot és a tojássárgákat kevés tejjel elkeverjük, majd fokozatosan a többi tejet is hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük.
Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, közben a vanília aromát is hozzáadjuk.
Kihűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.
Egy kisebb kb. 20x30 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor vajas keksszel.
A krém felét rákenjük.
Újabb sor vajas keksz következik.
Rákenjük a maradék krémet és befedjük vajas keksszel.
A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit. Elkeverjük a vajjal és a sütemény tetejére kenjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Kockákra szeletelve tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A lisztet, a porcukrot és a tojássárgákat kevés tejjel elkeverjük, majd fokozatosan a többi tejet is hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük.
Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, közben a vanília aromát is hozzáadjuk.
Kihűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.
Egy kisebb kb. 20x30 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor vajas keksszel.
A krém felét rákenjük.
Újabb sor vajas keksz következik.
Rákenjük a maradék krémet és befedjük vajas keksszel.
A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit. Elkeverjük a vajjal és a sütemény tetejére kenjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Kockákra szeletelve tálaljuk.
Hozzászólás