Húsmentes napokra nagyon finom választás ez a paradicsomos tészta.
A tésztát sós vízben megfőzzük.
Közben a paradicsomot kockákra vágjuk és a zúzott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk.
A mozzarellát apróra vágjuk és beletesszük a paradicsomos szószba.
Beletesszük a felvágott bazsalikomot is.
A megfőtt tésztát belekeverjük.
Egy kisebb tepsibe öntjük a paradicsomos-mozzarellás tésztát.
Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A tésztát sós vízben megfőzzük.
Közben a paradicsomot kockákra vágjuk és a zúzott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk.
A mozzarellát apróra vágjuk és beletesszük a paradicsomos szószba.
Beletesszük a felvágott bazsalikomot is.
A megfőtt tésztát belekeverjük.
Egy kisebb tepsibe öntjük a paradicsomos-mozzarellás tésztát.
Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
Forrón tálaljuk.
Hozzászólás