A kókusz tuskó örök kedvenc. Egyszerű elkészíteni és kiadós sütemény.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét az 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Hozzákeverjük a sárgáját, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Nagy tepsiben 180 fokon megsütjük.
A krémhez elkeverjük a pudingport a tejjel, az 5 dkg cukorral és a kókuszreszelékkel.
Sűrűre főzzük, a végén hozzáadunk 5 dkg vajat.
Kihűtjük.
10 dkg cukrot 10 dkg vajjal habosra keverjünk és hozzáadjuk a kihűlt kókuszos masszát.
A piskótát megkenjük a krémmel, két oldalról feltekerjük, majd középen elvágjuk.
Mindkét rudat előbb négybe, majd a kis rudakat további két részre rézsutosan félbevágjuk.
Így 16 tuskónk lesz.
Hűtőbe tesszük, hogy a csokimázzal való bevonás előtt jó kemény legyen.
A csokimázhoz a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat.
A tuskókat a mázzal bevonjuk.
Tetejét kókusszal megszórjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.
Összetevők
Útmutató
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét az 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Hozzákeverjük a sárgáját, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Nagy tepsiben 180 fokon megsütjük.
A krémhez elkeverjük a pudingport a tejjel, az 5 dkg cukorral és a kókuszreszelékkel.
Sűrűre főzzük, a végén hozzáadunk 5 dkg vajat.
Kihűtjük.
10 dkg cukrot 10 dkg vajjal habosra keverjünk és hozzáadjuk a kihűlt kókuszos masszát.
A piskótát megkenjük a krémmel, két oldalról feltekerjük, majd középen elvágjuk.
Mindkét rudat előbb négybe, majd a kis rudakat további két részre rézsutosan félbevágjuk.
Így 16 tuskónk lesz.
Hűtőbe tesszük, hogy a csokimázzal való bevonás előtt jó kemény legyen.
A csokimázhoz a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat.
A tuskókat a mázzal bevonjuk.
Tetejét kókusszal megszórjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.
Hozzászólás