Szülinapi kívánságra készült ez a süti. Elkészítése időigényes,de az íze minden fáradságot megér.
A tésztához a mézet és a cukrot egy lábasban összeolvasszuk, nagyon alacsony hőmérsékleten.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vajat és a tojást.
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a kakaóport.
A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel.
A liszthez öntjük a mézes keveréket és a szódabikarbónát.
Jól összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Hat részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron 6 darab kb 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk.
Tepsi hátulján egyesével megsütjük 5-6 perc alatt 180 fokon.
A krémhez (ezzel szoktuk kezdeni, előző nap is elkészíthető) a sűrített tejet egy lábasba nyomjuk és gőz fölött 2 órát főzzük. Sűrűn kevergetjük. Mikor aranybarna lesz és karamellizálódik akkor kész.
Lehűtjük.
Mikor kihűlt gépi habverő segítségével habosra keverjük a vajjal.
Végén összeállítjuk a tésztát.
Az összes lapot vékonyan megkenjük a krémmel.A tetején az utolsó lapot kakaóporral szórjuk meg.
Legalább egy napot állni hagyjuk, de minél tovább áll annál finomabb.
Összetevők
Útmutató
A tésztához a mézet és a cukrot egy lábasban összeolvasszuk, nagyon alacsony hőmérsékleten.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vajat és a tojást.
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a kakaóport.
A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel.
A liszthez öntjük a mézes keveréket és a szódabikarbónát.
Jól összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Hat részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron 6 darab kb 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk.
Tepsi hátulján egyesével megsütjük 5-6 perc alatt 180 fokon.
A krémhez (ezzel szoktuk kezdeni, előző nap is elkészíthető) a sűrített tejet egy lábasba nyomjuk és gőz fölött 2 órát főzzük. Sűrűn kevergetjük. Mikor aranybarna lesz és karamellizálódik akkor kész.
Lehűtjük.
Mikor kihűlt gépi habverő segítségével habosra keverjük a vajjal.
Végén összeállítjuk a tésztát.
Az összes lapot vékonyan megkenjük a krémmel.A tetején az utolsó lapot kakaóporral szórjuk meg.
Legalább egy napot állni hagyjuk, de minél tovább áll annál finomabb.
Hozzászólás