SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Szülinapi kívánságra készült ez a süti. Elkészítése időigényes,de az íze minden fáradságot megér.

marlenka

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő3 óraFőzési idő20 percÖsszes idő3 óra 20 perc

Tésztához
Krémhez

1

A tésztához a mézet és a cukrot egy lábasban összeolvasszuk, nagyon alacsony hőmérsékleten.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vajat és a tojást.

2

Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a kakaóport.
A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel.
A liszthez öntjük a mézes keveréket és a szódabikarbónát.

3

Jól összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

4

Hat részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron 6 darab kb 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk.

5

Tepsi hátulján egyesével megsütjük 5-6 perc alatt 180 fokon.

6
marlenka

A krémhez (ezzel szoktuk kezdeni, előző nap is elkészíthető) a sűrített tejet egy lábasba nyomjuk és gőz fölött 2 órát főzzük. Sűrűn kevergetjük. Mikor aranybarna lesz és karamellizálódik akkor kész.
Lehűtjük.

7

Mikor kihűlt gépi habverő segítségével habosra keverjük a vajjal.

8

Végén összeállítjuk a tésztát.

9
marlenka

Az összes lapot vékonyan megkenjük a krémmel.A tetején az utolsó lapot kakaóporral szórjuk meg.

10
marlenka

Legalább egy napot állni hagyjuk, de minél tovább áll annál finomabb.

Kategória

Összetevők

Tésztához
Krémhez

Útmutató

1

A tésztához a mézet és a cukrot egy lábasban összeolvasszuk, nagyon alacsony hőmérsékleten.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vajat és a tojást.

2

Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a kakaóport.
A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel.
A liszthez öntjük a mézes keveréket és a szódabikarbónát.

3

Jól összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

4

Hat részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron 6 darab kb 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk.

5

Tepsi hátulján egyesével megsütjük 5-6 perc alatt 180 fokon.

6
marlenka

A krémhez (ezzel szoktuk kezdeni, előző nap is elkészíthető) a sűrített tejet egy lábasba nyomjuk és gőz fölött 2 órát főzzük. Sűrűn kevergetjük. Mikor aranybarna lesz és karamellizálódik akkor kész.
Lehűtjük.

7

Mikor kihűlt gépi habverő segítségével habosra keverjük a vajjal.

8

Végén összeállítjuk a tésztát.

9
marlenka

Az összes lapot vékonyan megkenjük a krémmel.A tetején az utolsó lapot kakaóporral szórjuk meg.

10
marlenka

Legalább egy napot állni hagyjuk, de minél tovább áll annál finomabb.

Marlenka
Hirdetés