SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Maradék tojásfehérjéből is készülhet gasztroajándék.

Habkarika és habcsók - gasztroajándék

Mennyiség1 Adag
Előkészítési idő5 percFőzési idő2 óraÖsszes idő2 óra 5 perc

1 tojásfehérjéhez

1

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a porcukrot is.

2

Csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat vagy apró halmokat nyomunk.

3

Sütőben 70 fokon 1-2 órát szárítjuk.

4

Ha teljesen kihűlt dobozokba tesszük.

5

Nagyon sokáig eláll. Jóval karácsony előtt elkészíthetjük.

Összetevők

1 tojásfehérjéhez

Útmutató

1

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a porcukrot is.

2

Csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat vagy apró halmokat nyomunk.

3

Sütőben 70 fokon 1-2 órát szárítjuk.

4

Ha teljesen kihűlt dobozokba tesszük.

5

Nagyon sokáig eláll. Jóval karácsony előtt elkészíthetjük.

Habkarika és habcsók – gasztroajándék
Hirdetés