SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Mutatós vacsora. Melegen rizzsel tálaljuk. Mi hidegen is nagyon szeretjük, szalámi helyett kenyérrel.

Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő15 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 5 perc

1

Őzgerinc formát alufóliával kibéleljük.

2

A bacon szeleteket elrendezzük benne, úgy hogy a szélei kilógjanak, hogy a végén majd be tudjuk hajtani.

3

A szeletelt csirkemellet lisztbe, majd tojásba mártjuk, és egy sort fektetünk a szalonnára.

4

Erre jön egy sor reszelt sajt, majd 1-2 szelet bacon szalonna hosszában.

5

Addig rétegezzük, míg megtelik a forma. A tetején hús legyen.

6

Ráhajtjuk a bacon szalonna széleit, majd az alufóliát és forró sütőben 40 percig sütjük.

7

Ekkor kihajtjuk a fóliát és még 10 percig pirítjuk a tetejét.

8
Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

Ha kicsit kihült kiborítjuk a formából és óvatosan leszedjük a fóliát. Szépen szeletelhető.

Összetevők

Útmutató

1

Őzgerinc formát alufóliával kibéleljük.

2

A bacon szeleteket elrendezzük benne, úgy hogy a szélei kilógjanak, hogy a végén majd be tudjuk hajtani.

3

A szeletelt csirkemellet lisztbe, majd tojásba mártjuk, és egy sort fektetünk a szalonnára.

4

Erre jön egy sor reszelt sajt, majd 1-2 szelet bacon szalonna hosszában.

5

Addig rétegezzük, míg megtelik a forma. A tetején hús legyen.

6

Ráhajtjuk a bacon szalonna széleit, majd az alufóliát és forró sütőben 40 percig sütjük.

7

Ekkor kihajtjuk a fóliát és még 10 percig pirítjuk a tetejét.

8
Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

Ha kicsit kihült kiborítjuk a formából és óvatosan leszedjük a fóliát. Szépen szeletelhető.

Baconbe göngyölt sajtos csirkemell
Hirdetés