Mutatós vacsora. Melegen rizzsel tálaljuk. Mi hidegen is nagyon szeretjük, szalámi helyett kenyérrel.
Őzgerinc formát alufóliával kibéleljük.
A bacon szeleteket elrendezzük benne, úgy hogy a szélei kilógjanak, hogy a végén majd be tudjuk hajtani.
A szeletelt csirkemellet lisztbe, majd tojásba mártjuk, és egy sort fektetünk a szalonnára.
Erre jön egy sor reszelt sajt, majd 1-2 szelet bacon szalonna hosszában.
Addig rétegezzük, míg megtelik a forma. A tetején hús legyen.
Ráhajtjuk a bacon szalonna széleit, majd az alufóliát és forró sütőben 40 percig sütjük.
Ekkor kihajtjuk a fóliát és még 10 percig pirítjuk a tetejét.
Ha kicsit kihült kiborítjuk a formából és óvatosan leszedjük a fóliát. Szépen szeletelhető.
Összetevők
Útmutató
Őzgerinc formát alufóliával kibéleljük.
A bacon szeleteket elrendezzük benne, úgy hogy a szélei kilógjanak, hogy a végén majd be tudjuk hajtani.
A szeletelt csirkemellet lisztbe, majd tojásba mártjuk, és egy sort fektetünk a szalonnára.
Erre jön egy sor reszelt sajt, majd 1-2 szelet bacon szalonna hosszában.
Addig rétegezzük, míg megtelik a forma. A tetején hús legyen.
Ráhajtjuk a bacon szalonna széleit, majd az alufóliát és forró sütőben 40 percig sütjük.
Ekkor kihajtjuk a fóliát és még 10 percig pirítjuk a tetejét.
Ha kicsit kihült kiborítjuk a formából és óvatosan leszedjük a fóliát. Szépen szeletelhető.
Hozzászólás