Már évek óta csak így készítjük a madártejet.
Sokkal egyszerűbb, gyorsabb.
Nem kell aggódni, hogy kifut-e a tej, nem kell annyit mosogatni. A végeredmény pedig ugyanolyan finom.
3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral, 3 kanál kristálycukorral, liszttel simára keverjük egy nagyobb mikrós tálban.
A tejet is hozzáadjuk, közben kevergetjük.
Mikróba tesszük 900 W-on elkezdjük melegíteni. 2 percenként megkeverjük. Ezt addig ismételjük amíg be nem sűrűsödik. Ez 4x2 perc szokott lenni. Ha hidegebb volt a tejünk akkor max. 5x kell ismételni.
Közben a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Ha kiszedtük a tejes keverékünket a tojásfehérjét 1 percre betesszük. Ha elkészült,kanállal galuskákat szaggatunk belőle a vaniliás tej tetejére.
Jól lehűtve tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral, 3 kanál kristálycukorral, liszttel simára keverjük egy nagyobb mikrós tálban.
A tejet is hozzáadjuk, közben kevergetjük.
Mikróba tesszük 900 W-on elkezdjük melegíteni. 2 percenként megkeverjük. Ezt addig ismételjük amíg be nem sűrűsödik. Ez 4x2 perc szokott lenni. Ha hidegebb volt a tejünk akkor max. 5x kell ismételni.
Közben a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Ha kiszedtük a tejes keverékünket a tojásfehérjét 1 percre betesszük. Ha elkészült,kanállal galuskákat szaggatunk belőle a vaniliás tej tetejére.
Jól lehűtve tálaljuk.
Hozzászólás