Vacsira, vagy akár ebédre egy tartalmas leves után.
A lisztet egy nagy tálba öntjük. Közepébe mélyedés készítünk, beletesszük az élesztőt, a sót és a cukrot. Kevés langyos tejet öntünk rá, és letakarva 5 percet állni hagyjuk.
Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Mikor megkelt az élesztő, hozzáöntjük az olajat és a maradék tejet. Jól összegyúrjuk. A felvert tojásfehérjét is beledolgozzuk a tésztába.
Lefedjük és 30 percet kelni hagyjuk.
A töltelékhez a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve fakanállal beledolgozzuk a margarint. Nagyon szép, krémes tölteléket kapunk. Langyosra hűtjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
A pudingos krémet elosztjuk rajtuk, és jó szorosan feltekerjük.
A két tekercset összecsavajuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 20 percet pihentetjük.
Addig a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojássárgájával alaposan megkenjük a tésztát, majd hústűvel megszurkáljuk, egészen az aljáig, hogy sütéskor ne repedjen ki.
30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon puha, omlós kalácsot kapunk. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
Összetevők
Útmutató
A lisztet egy nagy tálba öntjük. Közepébe mélyedés készítünk, beletesszük az élesztőt, a sót és a cukrot. Kevés langyos tejet öntünk rá, és letakarva 5 percet állni hagyjuk.
Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Mikor megkelt az élesztő, hozzáöntjük az olajat és a maradék tejet. Jól összegyúrjuk. A felvert tojásfehérjét is beledolgozzuk a tésztába.
Lefedjük és 30 percet kelni hagyjuk.
A töltelékhez a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve fakanállal beledolgozzuk a margarint. Nagyon szép, krémes tölteléket kapunk. Langyosra hűtjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
A pudingos krémet elosztjuk rajtuk, és jó szorosan feltekerjük.
A két tekercset összecsavajuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 20 percet pihentetjük.
Addig a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojássárgájával alaposan megkenjük a tésztát, majd hústűvel megszurkáljuk, egészen az aljáig, hogy sütéskor ne repedjen ki.
30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon puha, omlós kalácsot kapunk. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
Hozzászólás