SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Ha már meguntuk, hogy mindennap egyszerű kenyeret vacsorázunk, felfrissítő változás lehet ez a recept.

Fokhagymás-vajas korong

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő15 percÖsszes idő1 óra 25 perc

A képen látható deszka és kés megvásárolható ITT.

Kenéshez

1

Melegítsük fel a tejet és a vizet langyosra.

2

Egy nagy tálba öntjük őket. Hozzáadjuk az olajat, az élesztőt és a cukrot. Elkeverjük.

3

Belekeverjük a lisztet és a sót.

4

Közepesen lágy tésztát gyúrunk.

5

Lefedve egy órát hagyjuk állni.

6

Egy óra leteltével átgyúrjuk. 10 részre osztjuk a tésztát.

7

Golyókat formázunk, majd kör alakúra kinyújtjuk kb 0.5 cm vastagra.

8

Forró serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Nem kell olajat önteni alá)

9

Közben felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet.

10

Megkenjük a forró korongokat a fokhagymás vajjal.

11

Melegen tálaljuk a vacsora vagy reggeli mellé, vagy magában fogyasztjuk.

Kategória

Összetevők

Kenéshez

Útmutató

1

Melegítsük fel a tejet és a vizet langyosra.

2

Egy nagy tálba öntjük őket. Hozzáadjuk az olajat, az élesztőt és a cukrot. Elkeverjük.

3

Belekeverjük a lisztet és a sót.

4

Közepesen lágy tésztát gyúrunk.

5

Lefedve egy órát hagyjuk állni.

6

Egy óra leteltével átgyúrjuk. 10 részre osztjuk a tésztát.

7

Golyókat formázunk, majd kör alakúra kinyújtjuk kb 0.5 cm vastagra.

8

Forró serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Nem kell olajat önteni alá)

9

Közben felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet.

10

Megkenjük a forró korongokat a fokhagymás vajjal.

11

Melegen tálaljuk a vacsora vagy reggeli mellé, vagy magában fogyasztjuk.

Fokhagymás-vajas korong
Hirdetés