Finom mákos sütemény. Karácsonyra is elkészíthetjük. Egy pohár tejjel vacsira is nagyon finom.
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kevés cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, a cukrot, az olajat és a sót egy nagyobb keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejjel tésztát dagasztunk.
Meleg helyen 30 percet állni hagyjuk.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Pár percig forraljuk.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot és a citromlét.
Jól elkeverjük és hűlni hagyjuk.
A közben megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük tojással.
180 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kevés cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, a cukrot, az olajat és a sót egy nagyobb keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejjel tésztát dagasztunk.
Meleg helyen 30 percet állni hagyjuk.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Pár percig forraljuk.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot és a citromlét.
Jól elkeverjük és hűlni hagyjuk.
A közben megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük tojással.
180 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hozzászólás