SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Finom mákos sütemény. Karácsonyra is elkészíthetjük. Egy pohár tejjel vacsira is nagyon finom.

Mákos háromszögek

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő40 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra 10 perc

Töltelék
Kenéshez

1

Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kevés cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, a cukrot, az olajat és a sót egy nagyobb keverőtálba öntjük.

2

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejjel tésztát dagasztunk.
Meleg helyen 30 percet állni hagyjuk.

3

Addig elkészítjük a tölteléket.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Pár percig forraljuk.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot és a citromlét.

4

Jól elkeverjük és hűlni hagyjuk.
A közben megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk.

5

Megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük tojással.

6

180 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Összetevők

Töltelék
Kenéshez

Útmutató

1

Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kevés cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, a cukrot, az olajat és a sót egy nagyobb keverőtálba öntjük.

2

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejjel tésztát dagasztunk.
Meleg helyen 30 percet állni hagyjuk.

3

Addig elkészítjük a tölteléket.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Pár percig forraljuk.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot és a citromlét.

4

Jól elkeverjük és hűlni hagyjuk.
A közben megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk.

5

Megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük tojással.

6

180 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Mákos háromszögek
Hirdetés