Egyszerű hozzávalókból, ropogós, sajtos golyókat készítettünk.
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű pizzatésztát dagasztunk.
Meleg helyen fél órát állni hagyjuk.
Addig a sajtot és a felvágottat körülbelül 4x4 cm-es kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Minden tésztára teszünk 3-4 kocka sajtot és felvágottat vagy kolbászt.
Golyókat formálunk.
Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a fokhagymaporral és megkenjük vele a sajtos golyókat.
Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű pizzatésztát dagasztunk.
Meleg helyen fél órát állni hagyjuk.
Addig a sajtot és a felvágottat körülbelül 4x4 cm-es kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Minden tésztára teszünk 3-4 kocka sajtot és felvágottat vagy kolbászt.
Golyókat formálunk.
Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a fokhagymaporral és megkenjük vele a sajtos golyókat.
Forrón tálaljuk.
Hozzászólás