Forró sült burgonya a hideg estékre.
A burgonyát alaposan megmossuk.
Körülbelül 2 centinként bevagdossuk, de nem vágjuk teljesen az aljáig.
Tepsibe tesszük, megsózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk.
180 fokon 40 percig sütjük.
Addig a gépsonkát és a sajtot 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítjük a besamelt.
Az olajon a lisztet enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és petrezselyemmel ízesítjük.
A burgonyát kiszedjük a sütőből, a vágatokba dugunk sajtot és gépsonkát.
Leöntjük a besamellel és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A burgonyát alaposan megmossuk.
Körülbelül 2 centinként bevagdossuk, de nem vágjuk teljesen az aljáig.
Tepsibe tesszük, megsózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk.
180 fokon 40 percig sütjük.
Addig a gépsonkát és a sajtot 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítjük a besamelt.
Az olajon a lisztet enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és petrezselyemmel ízesítjük.
A burgonyát kiszedjük a sütőből, a vágatokba dugunk sajtot és gépsonkát.
Leöntjük a besamellel és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Forrón tálaljuk.
Hozzászólás