SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Forró sült burgonya a hideg estékre.

Sonkás-sajtos töltött burgonya

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszes idő1 óra 10 perc

Besamelhez

1

A burgonyát alaposan megmossuk.
Körülbelül 2 centinként bevagdossuk, de nem vágjuk teljesen az aljáig.

2

Tepsibe tesszük, megsózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk.

3

180 fokon 40 percig sütjük.

4

Addig a gépsonkát és a sajtot 3x3 cm-es kockákra vágjuk.

5

Elkészítjük a besamelt.

6

Az olajon a lisztet enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és petrezselyemmel ízesítjük.

7
Sonkás-sajtos töltött burgonya

A burgonyát kiszedjük a sütőből, a vágatokba dugunk sajtot és gépsonkát.

8
Sonkás-sajtos töltött burgonya

Leöntjük a besamellel és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

9
Sonkás-sajtos töltött burgonya

Forrón tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Besamelhez

Útmutató

1

A burgonyát alaposan megmossuk.
Körülbelül 2 centinként bevagdossuk, de nem vágjuk teljesen az aljáig.

2

Tepsibe tesszük, megsózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk.

3

180 fokon 40 percig sütjük.

4

Addig a gépsonkát és a sajtot 3x3 cm-es kockákra vágjuk.

5

Elkészítjük a besamelt.

6

Az olajon a lisztet enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és petrezselyemmel ízesítjük.

7
Sonkás-sajtos töltött burgonya

A burgonyát kiszedjük a sütőből, a vágatokba dugunk sajtot és gépsonkát.

8
Sonkás-sajtos töltött burgonya

Leöntjük a besamellel és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

9
Sonkás-sajtos töltött burgonya

Forrón tálaljuk.

Sonkás-sajtos töltött burgonya
Hirdetés