Már régóta árválkodott egy doboz canelloni tészta a szekrényben. Finom vacsora lett belőle.
A húst vékony csíkokra vágjuk.
Fűszerezzük.
Kevés olajon megpirítjuk.
Egy kevés vizet öntünk hozzá, majd lefedve 10-15 percig főzzük.
Közben egy másik, nagyobb edényben az olajat felforrósítjuk.
Amikor már meleg, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük.
Ha csomómentesen elkevertük a lisztet az olajban, hozzáadjuk a fokhagymát, majd hozzáöntjük a vizet és a tejet.
Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a többi fűszert is.
Jól elkeverjük.
Beletesszük a canelloni tésztát. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a tésztánk puha nem lesz. Néha keverjük meg.
Mikor a hús már puha, leszedjük a fedőt, és mégegyszer lepirítjuk.
Ha lepirítottuk a húst, és a tésztánk is puha már, tálalhatunk.
Finom, laktató vacsora.
Összetevők
Útmutató
A húst vékony csíkokra vágjuk.
Fűszerezzük.
Kevés olajon megpirítjuk.
Egy kevés vizet öntünk hozzá, majd lefedve 10-15 percig főzzük.
Közben egy másik, nagyobb edényben az olajat felforrósítjuk.
Amikor már meleg, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük.
Ha csomómentesen elkevertük a lisztet az olajban, hozzáadjuk a fokhagymát, majd hozzáöntjük a vizet és a tejet.
Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a többi fűszert is.
Jól elkeverjük.
Beletesszük a canelloni tésztát. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a tésztánk puha nem lesz. Néha keverjük meg.
Mikor a hús már puha, leszedjük a fedőt, és mégegyszer lepirítjuk.
Ha lepirítottuk a húst, és a tésztánk is puha már, tálalhatunk.
Finom, laktató vacsora.
Hozzászólás