SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Puha tészta reggelire vagy vacsira. Egyszerű elkészíteni, vajjal vagy lekvárral megkenve nagyon finom.

Fonott foszlós kalács

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 20 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra 50 perc

A kenéshez

1

Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót és a cukrot. Elkeverjük benne az élesztőt. (Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor fél dl langyos tejben kevés cukorral futassuk fel)

2

Hozzáadjuk a vajat és langyos tej hozzáadásával bedagaszjuk a tésztát.

3

Letakarva, meleg helyen 40 percet pihentetjük.

4

A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.

5

Hengereket formálunk és összefonjuk a 3 hengert.

6

Letakarva még pihentetjük, míg a sütő melegszik.

7

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

8

A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tejjel.

9

30 perc alatt szép aranyszínűre sül a kalács.
Miután kihűlt szeleteljük.

Összetevők

A kenéshez

Útmutató

1

Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót és a cukrot. Elkeverjük benne az élesztőt. (Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor fél dl langyos tejben kevés cukorral futassuk fel)

2

Hozzáadjuk a vajat és langyos tej hozzáadásával bedagaszjuk a tésztát.

3

Letakarva, meleg helyen 40 percet pihentetjük.

4

A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.

5

Hengereket formálunk és összefonjuk a 3 hengert.

6

Letakarva még pihentetjük, míg a sütő melegszik.

7

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

8

A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tejjel.

9

30 perc alatt szép aranyszínűre sül a kalács.
Miután kihűlt szeleteljük.

Fonott foszlós kalács
Hirdetés