Laktató meleg vacsora a hideg napokra.
A darált húst 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a paradicsomszószt.
Fűszerezzük.
Mikor elfőtte a levét és megpirult a hús levesszük a tűzről.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy közepes tepsit (20x30 cm) kiolajozunk, majd belefektetünk 2 réteslapot.
1 lapot kettévágunk és kissé meggyűrve tesszük a tepsibe.
A tejet a tejföllel összekeverjük. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat.
Megkenjük a réteslapot a tejfölös keverékkel. Bőven tegyünk rá.
Eloszlatjuk rajta a hús felét, majd egy újabb adag réteslap következik az előző módszerrel, amit szintén jól megkenünk a tejfölös keverékkel.
Újra darált hús, majd a maradék réteslap következik.
A tejfölös tejjel megkenjük, az összeset tegyük rá.
Egy kissé felvert tojással is átkenjük a tetejét.
Felkockázzuk és a meleg sütőbe toljuk.
20 percig sütjük. Az utolsó pár percben megszórjuk reszelt sajttal.
Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A darált húst 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a paradicsomszószt.
Fűszerezzük.
Mikor elfőtte a levét és megpirult a hús levesszük a tűzről.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy közepes tepsit (20x30 cm) kiolajozunk, majd belefektetünk 2 réteslapot.
1 lapot kettévágunk és kissé meggyűrve tesszük a tepsibe.
A tejet a tejföllel összekeverjük. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat.
Megkenjük a réteslapot a tejfölös keverékkel. Bőven tegyünk rá.
Eloszlatjuk rajta a hús felét, majd egy újabb adag réteslap következik az előző módszerrel, amit szintén jól megkenünk a tejfölös keverékkel.
Újra darált hús, majd a maradék réteslap következik.
A tejfölös tejjel megkenjük, az összeset tegyük rá.
Egy kissé felvert tojással is átkenjük a tetejét.
Felkockázzuk és a meleg sütőbe toljuk.
20 percig sütjük. Az utolsó pár percben megszórjuk reszelt sajttal.
Forrón tálaljuk.
Hozzászólás