A farsangi időszakban a fánksütésé a főszerep. Most egy pálinkás csöröge fánkot sütöttünk.
A lisztet a puha vajjal, a tojássárgájával és a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük.
Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval rombusz formákat vágunk kb. 8 cm nagyságban.
A közepét bevágjuk és a csúcsokat áthúzzuk a lyukon.
Forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat.
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük és még forrón bőven megszórjuk porcukorral.
Lekvárral tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A lisztet a puha vajjal, a tojássárgájával és a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük.
Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval rombusz formákat vágunk kb. 8 cm nagyságban.
A közepét bevágjuk és a csúcsokat áthúzzuk a lyukon.
Forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat.
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük és még forrón bőven megszórjuk porcukorral.
Lekvárral tálaljuk.
Hozzászólás