SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A farsangi időszakban a fánksütésé a főszerep. Most egy pálinkás csöröge fánkot sütöttünk.

Pálinkás csöröge

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra

1

A lisztet a puha vajjal, a tojássárgájával és a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük.

2

Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

3

Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval rombusz formákat vágunk kb. 8 cm nagyságban.

4

A közepét bevágjuk és a csúcsokat áthúzzuk a lyukon.

5

Forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat.

6

Papírtörlővel bélelt tálba szedjük és még forrón bőven megszórjuk porcukorral.

7

Lekvárral tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A lisztet a puha vajjal, a tojássárgájával és a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük.

2

Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

3

Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval rombusz formákat vágunk kb. 8 cm nagyságban.

4

A közepét bevágjuk és a csúcsokat áthúzzuk a lyukon.

5

Forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat.

6

Papírtörlővel bélelt tálba szedjük és még forrón bőven megszórjuk porcukorral.

7

Lekvárral tálaljuk.

Pálinkás csöröge
Hirdetés