Nagyon szeretjük ezt a tésztát, három féle sütemény készíthető egy munkával.
A langyos tejben csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a margarinnal, a sóval és a tojással.
Hozzáadjuk az élesztős tejet és tésztát gyúrunk belőle.
Míg a tölteléket elkészítjük pihenni hagyjuk a tésztát.
A sonkás töltelékhez a sonkát és a főtt tojást ledaráljuk, borssal ízesítjük és a tejföllel elkeverjük.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyik részéből a sonkás batyu készül.
A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd elosztjuk rajta a sonkás tölteléket. Félbehajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy sütés közbe ne jöjjön ki a töltelék.
Tojással megkenjük.
A másik részből sajtos félholdakat készítűnk.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, a fele reszelt sajttal meghintjük, majd nyújtófával belenyomkodjuk a tésztába.
Kettéhajtjuk a lapot, picit még kinyújtjuk, és kerek szaggatóval félkör alakokat vágunk.
Tojással megkenjük, tetejét is megszórjuk sajttal.
A harmadik tészta részbe szezámmagot keverünk (hozzágyúrjuk a sajtos félholdból leesett darabokat is) és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Vékony rudakat vágunk, tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, mindhárom sütit szép pirosra sütjük.
Összetevők
Útmutató
A langyos tejben csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a margarinnal, a sóval és a tojással.
Hozzáadjuk az élesztős tejet és tésztát gyúrunk belőle.
Míg a tölteléket elkészítjük pihenni hagyjuk a tésztát.
A sonkás töltelékhez a sonkát és a főtt tojást ledaráljuk, borssal ízesítjük és a tejföllel elkeverjük.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyik részéből a sonkás batyu készül.
A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd elosztjuk rajta a sonkás tölteléket. Félbehajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy sütés közbe ne jöjjön ki a töltelék.
Tojással megkenjük.
A másik részből sajtos félholdakat készítűnk.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, a fele reszelt sajttal meghintjük, majd nyújtófával belenyomkodjuk a tésztába.
Kettéhajtjuk a lapot, picit még kinyújtjuk, és kerek szaggatóval félkör alakokat vágunk.
Tojással megkenjük, tetejét is megszórjuk sajttal.
A harmadik tészta részbe szezámmagot keverünk (hozzágyúrjuk a sajtos félholdból leesett darabokat is) és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Vékony rudakat vágunk, tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, mindhárom sütit szép pirosra sütjük.
Hozzászólás