SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét a göngyölt karaj. Kevés munkával, finom ételt készíthetünk.

Göngyölt karaj

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszes idő1 óra 10 perc

Mártáshoz

1

A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk.
Fűszerezzük.

2

A sonkát vastagabb csíkokra vágjuk.
Egy kisebb tepsit vagy jénai edényt kiolajozunk.

3

A hús végébe teszünk egy darab sonkát, megszórjuk reszelt sajttal és felgöngyöljük.
Minden szelet húsból készítünk egy tekercset.

4

A tepsibe sorakoztatjuk, nagyon kevés vizet öntünk rá, és 180 fokon 40 percig lefedve sütjük.

5

Addig elkészítjük a besamel mártást.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és halvány zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük.

6

Sóval, borssal fűszerezzük. (Ízlés szerint kedvenc fűszereinket is tehetjük bele) Amikor elkezd sűrűsödni leszedjük a tűzről.

7

40 perc elteltével a húst kiszedjük a sütőből, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és fedő nélkül még 20 percig sütjük.

Kategória

Összetevők

Mártáshoz

Útmutató

1

A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk.
Fűszerezzük.

2

A sonkát vastagabb csíkokra vágjuk.
Egy kisebb tepsit vagy jénai edényt kiolajozunk.

3

A hús végébe teszünk egy darab sonkát, megszórjuk reszelt sajttal és felgöngyöljük.
Minden szelet húsból készítünk egy tekercset.

4

A tepsibe sorakoztatjuk, nagyon kevés vizet öntünk rá, és 180 fokon 40 percig lefedve sütjük.

5

Addig elkészítjük a besamel mártást.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és halvány zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük.

6

Sóval, borssal fűszerezzük. (Ízlés szerint kedvenc fűszereinket is tehetjük bele) Amikor elkezd sűrűsödni leszedjük a tűzről.

7

40 perc elteltével a húst kiszedjük a sütőből, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és fedő nélkül még 20 percig sütjük.

Göngyölt karaj
Hirdetés