Az ünnepi asztalon is megállja a helyét a göngyölt karaj. Kevés munkával, finom ételt készíthetünk.
A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk.
Fűszerezzük.
A sonkát vastagabb csíkokra vágjuk.
Egy kisebb tepsit vagy jénai edényt kiolajozunk.
A hús végébe teszünk egy darab sonkát, megszórjuk reszelt sajttal és felgöngyöljük.
Minden szelet húsból készítünk egy tekercset.
A tepsibe sorakoztatjuk, nagyon kevés vizet öntünk rá, és 180 fokon 40 percig lefedve sütjük.
Addig elkészítjük a besamel mártást.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és halvány zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük.
Sóval, borssal fűszerezzük. (Ízlés szerint kedvenc fűszereinket is tehetjük bele) Amikor elkezd sűrűsödni leszedjük a tűzről.
40 perc elteltével a húst kiszedjük a sütőből, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és fedő nélkül még 20 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk.
Fűszerezzük.
A sonkát vastagabb csíkokra vágjuk.
Egy kisebb tepsit vagy jénai edényt kiolajozunk.
A hús végébe teszünk egy darab sonkát, megszórjuk reszelt sajttal és felgöngyöljük.
Minden szelet húsból készítünk egy tekercset.
A tepsibe sorakoztatjuk, nagyon kevés vizet öntünk rá, és 180 fokon 40 percig lefedve sütjük.
Addig elkészítjük a besamel mártást.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és halvány zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük.
Sóval, borssal fűszerezzük. (Ízlés szerint kedvenc fűszereinket is tehetjük bele) Amikor elkezd sűrűsödni leszedjük a tűzről.
40 perc elteltével a húst kiszedjük a sütőből, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és fedő nélkül még 20 percig sütjük.
Hozzászólás