Hétvégi kirándulásunkon egy nagyon gyönyörű medvehagyma lelőhelyre bukkantunk. Sok finomság készült belőle.
1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a tojással, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk.
Alaposan kidolgozzuk és langyos helyen 1 órát pihentetjük.
Miután megkelt a tészta ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük a zsírral és rászórjuk az apróra vágott medvehagymát.
Feltekerjük és félbe hajtjuk.
Újra kinyújtjuk, ilyenkor már nem szoktuk pihentetni.
Tetejét megkenjük tojással, bevagdossuk és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a tojással, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk.
Alaposan kidolgozzuk és langyos helyen 1 órát pihentetjük.
Miután megkelt a tészta ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük a zsírral és rászórjuk az apróra vágott medvehagymát.
Feltekerjük és félbe hajtjuk.
Újra kinyújtjuk, ilyenkor már nem szoktuk pihentetni.
Tetejét megkenjük tojással, bevagdossuk és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás