Klasszikus lángos egy ízletes csavarral.
Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.
Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 40 percet pihentetjük.
Míg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, fűszerezzük és kevés olajon lepirítjuk.
Egy tálban összekeverjük a lepirított csirkét a töltelék többi hozzávalójával.
A megkelt tésztát kinyújtjuk és 9 részre osztjuk.
Elosztjuk a tölteléket a tésztán.
Félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
Egy lábasban bő olajat melegítünk és oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük a batyuinkat.
Papírtörlővel bélelt tálra szedjük és még forrón megkenjük a fokhagymás vajjal.
Melegen tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.
Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 40 percet pihentetjük.
Míg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, fűszerezzük és kevés olajon lepirítjuk.
Egy tálban összekeverjük a lepirított csirkét a töltelék többi hozzávalójával.
A megkelt tésztát kinyújtjuk és 9 részre osztjuk.
Elosztjuk a tölteléket a tésztán.
Félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
Egy lábasban bő olajat melegítünk és oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük a batyuinkat.
Papírtörlővel bélelt tálra szedjük és még forrón megkenjük a fokhagymás vajjal.
Melegen tálaljuk.
Hozzászólás