SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Klasszikus lángos egy ízletes csavarral.

Töltött lángos

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óraFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra 20 perc

Lángoshoz
Csirkés töltelékhez
Teteje lekenéséhez

1

Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.
Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 40 percet pihentetjük.

2

Míg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.

3

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, fűszerezzük és kevés olajon lepirítjuk.

4

Egy tálban összekeverjük a lepirított csirkét a töltelék többi hozzávalójával.

5

A megkelt tésztát kinyújtjuk és 9 részre osztjuk.

6
Töltött lángos

Elosztjuk a tölteléket a tésztán.
Félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

7

Egy lábasban bő olajat melegítünk és oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük a batyuinkat.

8
Töltött lángos

Papírtörlővel bélelt tálra szedjük és még forrón megkenjük a fokhagymás vajjal.

9
Töltött lángos

Melegen tálaljuk.

Összetevők

Lángoshoz
Csirkés töltelékhez
Teteje lekenéséhez

Útmutató

1

Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.
Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 40 percet pihentetjük.

2

Míg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.

3

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, fűszerezzük és kevés olajon lepirítjuk.

4

Egy tálban összekeverjük a lepirított csirkét a töltelék többi hozzávalójával.

5

A megkelt tésztát kinyújtjuk és 9 részre osztjuk.

6
Töltött lángos

Elosztjuk a tölteléket a tésztán.
Félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

7

Egy lábasban bő olajat melegítünk és oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük a batyuinkat.

8
Töltött lángos

Papírtörlővel bélelt tálra szedjük és még forrón megkenjük a fokhagymás vajjal.

9
Töltött lángos

Melegen tálaljuk.

Töltött lángos
Hirdetés