Gnocchi fokhagymás szószban. Finom, húsmentes vacsora.
A burgonyát megfőzzük és meghámozzuk.
Krumplinyomóval, vagy egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
Sózzuk, majd hozzákeverünk folyamatos gyúrás mellett annyi lisztet, amennyit felvesz. ( kb 300 g )
Egy sima, nem túl ragadós tésztát kell kapnunk.
Négy részre vágjuk, majd kb 2 centi átmérőjű rudakká sodorjuk.
Közben egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk.
A rudakból kb 3 centis darabokat vágunk.
Amint felforrt a vizünk, belehelyezzük a kis gnocchikat.
Egy másik serpenyőben forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Egy másik serpenyőben kevés forró vajon átpirítjuk a már megfőtt gnocchikat, majd a fokhagymás szószba keverjük.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat!
Összetevők
Útmutató
A burgonyát megfőzzük és meghámozzuk.
Krumplinyomóval, vagy egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
Sózzuk, majd hozzákeverünk folyamatos gyúrás mellett annyi lisztet, amennyit felvesz. ( kb 300 g )
Egy sima, nem túl ragadós tésztát kell kapnunk.
Négy részre vágjuk, majd kb 2 centi átmérőjű rudakká sodorjuk.
Közben egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk.
A rudakból kb 3 centis darabokat vágunk.
Amint felforrt a vizünk, belehelyezzük a kis gnocchikat.
Egy másik serpenyőben forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Egy másik serpenyőben kevés forró vajon átpirítjuk a már megfőtt gnocchikat, majd a fokhagymás szószba keverjük.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat!
Hozzászólás