Főfogásnak, vacsorára, de akár köretnek is tökéletesen megfelel. Ehetjük kifőzés után is, vagy le is piríthatjuk, hogy ropogóssá váljon.
A tészta hozzávalóit nokedli állagúra keverjük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, adunk hozzá egy teáskanál sót.
A tésztánkból egy vágódeszkára kanalazunk, és kés segítségével hosszúkás darabokat vágunk belőle a forrásban lévő vízbe. Ha van nokedliszaggatónk, azt is használhatjuk, de hagyjuk hosszabb darabokra.
Amikor a Spätzle feljön a víz tetejére, kész van. Szűrőkanállal egy tálba szedjük.
Ha nem szeretnénk lepirítani, akkor így is tálalhatjuk köretként pörköltekhez, ragukhoz, vagy bármi máshoz, amihez nokedlit tálalnánk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a ízlés szerinti mennyiségű fokhagymaporral összekevert vajat. Amikor elolvadt, beletesszük a kifőtt és leszűrt spätzle-t.
Aranybarnára pirítjuk.
Tálalhatjuk köretként, vagy akár magában is fogyaszthatjuk, esetleg sajttal megszórva.
Jó étvágyat!
Összetevők
Útmutató
A tészta hozzávalóit nokedli állagúra keverjük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, adunk hozzá egy teáskanál sót.
A tésztánkból egy vágódeszkára kanalazunk, és kés segítségével hosszúkás darabokat vágunk belőle a forrásban lévő vízbe. Ha van nokedliszaggatónk, azt is használhatjuk, de hagyjuk hosszabb darabokra.
Amikor a Spätzle feljön a víz tetejére, kész van. Szűrőkanállal egy tálba szedjük.
Ha nem szeretnénk lepirítani, akkor így is tálalhatjuk köretként pörköltekhez, ragukhoz, vagy bármi máshoz, amihez nokedlit tálalnánk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a ízlés szerinti mennyiségű fokhagymaporral összekevert vajat. Amikor elolvadt, beletesszük a kifőtt és leszűrt spätzle-t.
Aranybarnára pirítjuk.
Tálalhatjuk köretként, vagy akár magában is fogyaszthatjuk, esetleg sajttal megszórva.
Jó étvágyat!
Hozzászólás