SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Főfogásnak, vacsorára, de akár köretnek is tökéletesen megfelel. Ehetjük kifőzés után is, vagy le is piríthatjuk, hogy ropogóssá váljon.

Spätzle

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő10 percÖsszes idő20 perc

Tészta
Lepirításhoz

1

A tészta hozzávalóit nokedli állagúra keverjük.

2

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, adunk hozzá egy teáskanál sót.

3

A tésztánkból egy vágódeszkára kanalazunk, és kés segítségével hosszúkás darabokat vágunk belőle a forrásban lévő vízbe. Ha van nokedliszaggatónk, azt is használhatjuk, de hagyjuk hosszabb darabokra.

4

Amikor a Spätzle feljön a víz tetejére, kész van. Szűrőkanállal egy tálba szedjük.
Ha nem szeretnénk lepirítani, akkor így is tálalhatjuk köretként pörköltekhez, ragukhoz, vagy bármi máshoz, amihez nokedlit tálalnánk.

5

Egy serpenyőben megolvasztjuk a ízlés szerinti mennyiségű fokhagymaporral összekevert vajat. Amikor elolvadt, beletesszük a kifőtt és leszűrt spätzle-t.

6

Aranybarnára pirítjuk.
Tálalhatjuk köretként, vagy akár magában is fogyaszthatjuk, esetleg sajttal megszórva.
Jó étvágyat!

Kategória

Összetevők

Tészta
Lepirításhoz

Útmutató

1

A tészta hozzávalóit nokedli állagúra keverjük.

2

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, adunk hozzá egy teáskanál sót.

3

A tésztánkból egy vágódeszkára kanalazunk, és kés segítségével hosszúkás darabokat vágunk belőle a forrásban lévő vízbe. Ha van nokedliszaggatónk, azt is használhatjuk, de hagyjuk hosszabb darabokra.

4

Amikor a Spätzle feljön a víz tetejére, kész van. Szűrőkanállal egy tálba szedjük.
Ha nem szeretnénk lepirítani, akkor így is tálalhatjuk köretként pörköltekhez, ragukhoz, vagy bármi máshoz, amihez nokedlit tálalnánk.

5

Egy serpenyőben megolvasztjuk a ízlés szerinti mennyiségű fokhagymaporral összekevert vajat. Amikor elolvadt, beletesszük a kifőtt és leszűrt spätzle-t.

6

Aranybarnára pirítjuk.
Tálalhatjuk köretként, vagy akár magában is fogyaszthatjuk, esetleg sajttal megszórva.
Jó étvágyat!

Spätzle
Hirdetés