Tepsiben rétegezzük a húst és a tölteléket, a többi munkát már a sütő végzi.
A húst felszeleteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet és lehúzzuk a tűzről.
A zsemlét beáztatjuk. Ha megpuhult, jól kifacsarjuk és a pirított hagymához adjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott főtt tojást, és beleütjük a két darab nyers tojást. Sóval, borssal, piros paprikával, kevés fokhagymaporral és további ízlés szerinti fűszerekkel ízesítjük.
Egy közepes tepsi minden oldalát megkenjük egy kevés olajjal. A zsemlés massza harmadát belesimítjuk, majd hússal befedjük. Erre jön egy újabb adag zsemlés massza, majd egy hús réteg és végül befedjük a maradék masszával.
Alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20 percre visszatoljuk. Ha szeretnénk, ekkor reszelhetünk rá sajtot is.
Jó étvágyat!
Összetevők
Útmutató
A húst felszeleteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet és lehúzzuk a tűzről.
A zsemlét beáztatjuk. Ha megpuhult, jól kifacsarjuk és a pirított hagymához adjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott főtt tojást, és beleütjük a két darab nyers tojást. Sóval, borssal, piros paprikával, kevés fokhagymaporral és további ízlés szerinti fűszerekkel ízesítjük.
Egy közepes tepsi minden oldalát megkenjük egy kevés olajjal. A zsemlés massza harmadát belesimítjuk, majd hússal befedjük. Erre jön egy újabb adag zsemlés massza, majd egy hús réteg és végül befedjük a maradék masszával.
Alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20 percre visszatoljuk. Ha szeretnénk, ekkor reszelhetünk rá sajtot is.
Jó étvágyat!
Hozzászólás