SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Sokáig elálló apró kis pogácsák vendégvárónak, vagy csak úgy nassolni.

Zsúrpogácsa

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óraFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra 20 perc

1

Az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet elkeverjük a zsírral, hozzáadjuk a tojást, 2 kávéskanál sót és a felfutott élesztőt.

3

Annyi langyos tejjel keverjük tésztává, hogy kemény állagot kapjunk. Letakarva 40 percig pihentetjük.

4

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással és nagyon apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.

5

180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

6

Ne puha, omlós pogácsára gondoljunk. Egy szárazabb, pékségben rudacskaként kapható péksütire hasonlít.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet elkeverjük a zsírral, hozzáadjuk a tojást, 2 kávéskanál sót és a felfutott élesztőt.

3

Annyi langyos tejjel keverjük tésztává, hogy kemény állagot kapjunk. Letakarva 40 percig pihentetjük.

4

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással és nagyon apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.

5

180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

6

Ne puha, omlós pogácsára gondoljunk. Egy szárazabb, pékségben rudacskaként kapható péksütire hasonlít.

Zsúrpogácsa
Hirdetés