Sokáig elálló apró kis pogácsák vendégvárónak, vagy csak úgy nassolni.
Az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a zsírral, hozzáadjuk a tojást, 2 kávéskanál sót és a felfutott élesztőt.
Annyi langyos tejjel keverjük tésztává, hogy kemény állagot kapjunk. Letakarva 40 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással és nagyon apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ne puha, omlós pogácsára gondoljunk. Egy szárazabb, pékségben rudacskaként kapható péksütire hasonlít.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a zsírral, hozzáadjuk a tojást, 2 kávéskanál sót és a felfutott élesztőt.
Annyi langyos tejjel keverjük tésztává, hogy kemény állagot kapjunk. Letakarva 40 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással és nagyon apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ne puha, omlós pogácsára gondoljunk. Egy szárazabb, pékségben rudacskaként kapható péksütire hasonlít.
Hozzászólás