Készíts te is friss, omlós, forró ropogós bagettet vacsorára.
Kevés langyos vízben a cukorral együtt felfuttatjuk az élesztőnket.
A lisztbe belekeverjük a zsírt, sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Egy nagyobb tálat olajozzunk ki, majd hagyjuk állni a tésztánkat benne egy meleg helyen letakarva körülbelül egy órát, vagy amíg duplájára nem nő.
Mikor megkelt, osszuk két részre.
Nyújtsuk ki téglalap alakúra, de nem túl vékonyra.
Tekerjük fel a téglalapot, hogy bagett alakú tésztát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és még 20 percet pihentetjük letakarva.
Egy éles késsel hosszában ejtünk egy bevágást.
Megkenjük vízzel, majd 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Legalább 15 percet hagyjuk hűlni, mielőtt felvágnánk.
Tökéletes szendvicsekhez.
Összetevők
Útmutató
Kevés langyos vízben a cukorral együtt felfuttatjuk az élesztőnket.
A lisztbe belekeverjük a zsírt, sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Egy nagyobb tálat olajozzunk ki, majd hagyjuk állni a tésztánkat benne egy meleg helyen letakarva körülbelül egy órát, vagy amíg duplájára nem nő.
Mikor megkelt, osszuk két részre.
Nyújtsuk ki téglalap alakúra, de nem túl vékonyra.
Tekerjük fel a téglalapot, hogy bagett alakú tésztát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és még 20 percet pihentetjük letakarva.
Egy éles késsel hosszában ejtünk egy bevágást.
Megkenjük vízzel, majd 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Legalább 15 percet hagyjuk hűlni, mielőtt felvágnánk.
Tökéletes szendvicsekhez.
Hozzászólás