SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Csirkemell, melyet átjár a fokhagyma zamata.

Krémes fokhagymás csirkemell

Mennyiség2 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

1

A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk.

2

Az 5 gerezd fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk.

3

Forró serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk. Hozzáadjuk a maradék két gerezd fokhagymát, amit egészben hagyunk, csak egy késsel kicsit megtörjük.

4

Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét felét aranybarnára pirítjuk.

5

Kivesszük a fokhagymát és a csirkemellet, és a serpenyőbe még egy evőkanál vajat teszünk. Ebben üvegesre pirítjuk a hagymát, majd az aprított fokhagymát 10-15 másodpercig.

6

Felöntjük a vízzel és belemorzsoljuk a fél leveskockát.
Hozzáadjuk a citromlevet, az oregánót és a petrezselymet.

7

Pár percig hagyjuk főni, majd felöntjük a tejszínnel. Jól elkeverjük.

8

Összeforraljuk, majd visszatesszük a lepirított csirkemelleket.

9

Tálalhatjuk is kedvenc köretünkkel.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk.

2

Az 5 gerezd fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk.

3

Forró serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk. Hozzáadjuk a maradék két gerezd fokhagymát, amit egészben hagyunk, csak egy késsel kicsit megtörjük.

4

Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét felét aranybarnára pirítjuk.

5

Kivesszük a fokhagymát és a csirkemellet, és a serpenyőbe még egy evőkanál vajat teszünk. Ebben üvegesre pirítjuk a hagymát, majd az aprított fokhagymát 10-15 másodpercig.

6

Felöntjük a vízzel és belemorzsoljuk a fél leveskockát.
Hozzáadjuk a citromlevet, az oregánót és a petrezselymet.

7

Pár percig hagyjuk főni, majd felöntjük a tejszínnel. Jól elkeverjük.

8

Összeforraljuk, majd visszatesszük a lepirított csirkemelleket.

9

Tálalhatjuk is kedvenc köretünkkel.

Krémes fokhagymás csirkemell
Hirdetés