Csirkemell, melyet átjár a fokhagyma zamata.
A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk.
Az 5 gerezd fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk.
Forró serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk. Hozzáadjuk a maradék két gerezd fokhagymát, amit egészben hagyunk, csak egy késsel kicsit megtörjük.
Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét felét aranybarnára pirítjuk.
Kivesszük a fokhagymát és a csirkemellet, és a serpenyőbe még egy evőkanál vajat teszünk. Ebben üvegesre pirítjuk a hagymát, majd az aprított fokhagymát 10-15 másodpercig.
Felöntjük a vízzel és belemorzsoljuk a fél leveskockát.
Hozzáadjuk a citromlevet, az oregánót és a petrezselymet.
Pár percig hagyjuk főni, majd felöntjük a tejszínnel. Jól elkeverjük.
Összeforraljuk, majd visszatesszük a lepirított csirkemelleket.
Tálalhatjuk is kedvenc köretünkkel.
Összetevők
Útmutató
A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk.
Az 5 gerezd fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk.
Forró serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk. Hozzáadjuk a maradék két gerezd fokhagymát, amit egészben hagyunk, csak egy késsel kicsit megtörjük.
Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét felét aranybarnára pirítjuk.
Kivesszük a fokhagymát és a csirkemellet, és a serpenyőbe még egy evőkanál vajat teszünk. Ebben üvegesre pirítjuk a hagymát, majd az aprított fokhagymát 10-15 másodpercig.
Felöntjük a vízzel és belemorzsoljuk a fél leveskockát.
Hozzáadjuk a citromlevet, az oregánót és a petrezselymet.
Pár percig hagyjuk főni, majd felöntjük a tejszínnel. Jól elkeverjük.
Összeforraljuk, majd visszatesszük a lepirított csirkemelleket.
Tálalhatjuk is kedvenc köretünkkel.
Hozzászólás