Sokáig puha maradó tepertős pogácsa kukoricaliszttel gazdagítva.
Az élesztőt egy kevés langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a zsírt, a 2 tojást, a tejfölt és a megkelt élesztőt.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Vékonyra nyújtjuk és rákenjük a darált tepertőt.
Feltekerjük, mint a bejglit és a kapott vastag rudat háromba hajtjuk.
Letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük.
Újra kisodorjuk és feltekerjük, hajtogatjuk. Ezt háromszor megismételjük.
Az utolsó pihentetés után 2 ujjnyi vastagra kisodorjuk. Berácsozzuk és lekenjük tojással.
Nagyobb pogácsaszaggatóval (vagy pohárral ha nincs) kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor megsült, már ehetjük is, de napokkal később is friss marad. Vendégvárónak tökéletes választás!
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt egy kevés langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a zsírt, a 2 tojást, a tejfölt és a megkelt élesztőt.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Vékonyra nyújtjuk és rákenjük a darált tepertőt.
Feltekerjük, mint a bejglit és a kapott vastag rudat háromba hajtjuk.
Letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük.
Újra kisodorjuk és feltekerjük, hajtogatjuk. Ezt háromszor megismételjük.
Az utolsó pihentetés után 2 ujjnyi vastagra kisodorjuk. Berácsozzuk és lekenjük tojással.
Nagyobb pogácsaszaggatóval (vagy pohárral ha nincs) kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor megsült, már ehetjük is, de napokkal később is friss marad. Vendégvárónak tökéletes választás!
Hozzászólás