Gyorsan elkészülő édesség. Az illata, hát az isteni. Ilyenkor finom fahéj illat lengi be az egész konyhát.
A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.
Nagyon sűrű masszát kapunk.
Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük.
Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
Szépen össze fog állni.
Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.
Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.
Összetevők
Útmutató
A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.
Nagyon sűrű masszát kapunk.
Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük.
Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
Szépen össze fog állni.
Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.
Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás