A húsvét elképzelhetetlen sonka és tojás nélkül. De mi lenne, ha ezeket a klasszikus ízeket egy új, kreatív formában tálalnánk fel? A húsvéti sonkás kenyérkoszorú tökéletes választás, ha meglepnéd családodat és vendégeidet egy ínycsiklandó, ünnepi finomsággal.
A lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót és a cukrot.
Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Beledagasztjuk az olajat is és amikor összeállt a tésztánk lazán belekeverjük az apróra vágott sonkát és tojást is.
Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük, majd átrakjuk a kuglóf formába és még fél órát hagyjuk pihenni.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt kenyeret 50 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
A lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót és a cukrot.
Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Beledagasztjuk az olajat is és amikor összeállt a tésztánk lazán belekeverjük az apróra vágott sonkát és tojást is.
Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük, majd átrakjuk a kuglóf formába és még fél órát hagyjuk pihenni.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt kenyeret 50 percig sütjük.
Hozzászólás