Kevés hozzávalóból, kevés munkával finom ételt varázsolhatunk az asztalra.
A darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel.
Jól összedolgozzuk, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Olajjal kikenünk egy kisebb tepsit vagy serpenyőt.
Golyókat formálunk a húsból és a tepsibe sorakoztatjuk őket.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a szószt.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük és ráöntjük a paradicsomot.
Fűszerezzük, és közepes lángon, többször megkeverve sűrű szósszá főzzük.
A főzés vége előtt pár perccel 1 evőkanál ecetet öntünk hozzá.
A közben elkészült húsra öntjük és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Mikor elkészült megszórjuk reszelt sajttal.
Összetevők
Útmutató
A darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel.
Jól összedolgozzuk, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Olajjal kikenünk egy kisebb tepsit vagy serpenyőt.
Golyókat formálunk a húsból és a tepsibe sorakoztatjuk őket.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a szószt.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük és ráöntjük a paradicsomot.
Fűszerezzük, és közepes lángon, többször megkeverve sűrű szósszá főzzük.
A főzés vége előtt pár perccel 1 evőkanál ecetet öntünk hozzá.
A közben elkészült húsra öntjük és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Mikor elkészült megszórjuk reszelt sajttal.
Hozzászólás