SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gyerekkorunk egyik kedvenc ételét készítettük el.

lekváros derelye

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő10 percÖsszes idő40 perc

1

2 tojást egy nagyobb tálban villával kicsit felverjük, csipet sót teszünk hozzá és hozzáadjuk a lisztet.
Jól elkeverjük, majd deszkára borítjuk és kemény tésztát gyúrunk belőle.

2

Lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle vagy 6x6 cm-es négyzeteket vágunk.

3

Minden tészta közepébe lekvárt teszünk.
Széleit vízzel bekenjük és félbehajtjuk a tésztát.
Kézzel jól összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljon ki.

4

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk.

5

Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

6

A forrásba lévő vízbe dobjuk a derelyét.
Mikor feljött a víz tetejére még 1-2 percig főzzük és szűrőkanállal átteszük a zsemlemorzsába.
Beleforgatjuk hogy mindenhol érje.

Cukorral megszórva, melegen tálaljuk.
Remélem, hogy ez a recept nektek is feleleveníti a gyerekkorotok ízeit, és örömmel fogjátok elkészíteni a családotoknak.

Összetevők

Útmutató

1

2 tojást egy nagyobb tálban villával kicsit felverjük, csipet sót teszünk hozzá és hozzáadjuk a lisztet.
Jól elkeverjük, majd deszkára borítjuk és kemény tésztát gyúrunk belőle.

2

Lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle vagy 6x6 cm-es négyzeteket vágunk.

3

Minden tészta közepébe lekvárt teszünk.
Széleit vízzel bekenjük és félbehajtjuk a tésztát.
Kézzel jól összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljon ki.

4

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk.

5

Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

6

A forrásba lévő vízbe dobjuk a derelyét.
Mikor feljött a víz tetejére még 1-2 percig főzzük és szűrőkanállal átteszük a zsemlemorzsába.
Beleforgatjuk hogy mindenhol érje.

Cukorral megszórva, melegen tálaljuk.
Remélem, hogy ez a recept nektek is feleleveníti a gyerekkorotok ízeit, és örömmel fogjátok elkészíteni a családotoknak.
Lekváros derelye
Hirdetés