SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Végre itt a medvehagyma szezon. Süssünk finom pogácsát belőle.

medvehagymás pogácsa

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő15 percÖsszes idő1 óra 25 perc

1
Medvehagymás pogácsa

1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk.

2

A lisztet a tojássárgával, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk.

3

Langyos helyen 1 órát pihentetjük.

4
Medvehagymás pogácsa

Addig a medvehagymát apróra vágjuk.

5
medvehagymás pogácsa

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott margarinnal, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát és feltekerjük, majd három fele hajtjuk.

6

Még 10 percet pihentetjük.

7

Kinyújtjuk ismét ujjnyi vastagra, tetejét berácsozzuk, a tojásfehérjével megkenjük és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

8

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.

Finom, leveles lesz a pogácsánk, ha ezzel a módszerrel sütjük.

Összetevők

Útmutató

1
Medvehagymás pogácsa

1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk.

2

A lisztet a tojássárgával, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk.

3

Langyos helyen 1 órát pihentetjük.

4
Medvehagymás pogácsa

Addig a medvehagymát apróra vágjuk.

5
medvehagymás pogácsa

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott margarinnal, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát és feltekerjük, majd három fele hajtjuk.

6

Még 10 percet pihentetjük.

7

Kinyújtjuk ismét ujjnyi vastagra, tetejét berácsozzuk, a tojásfehérjével megkenjük és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

8

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.

Finom, leveles lesz a pogácsánk, ha ezzel a módszerrel sütjük.
Medvehagymás pogácsa
Hirdetés