Végre itt a medvehagyma szezon. Süssünk finom pogácsát belőle.
1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk.
A lisztet a tojássárgával, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk.
Langyos helyen 1 órát pihentetjük.
Addig a medvehagymát apróra vágjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott margarinnal, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát és feltekerjük, majd három fele hajtjuk.
Még 10 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk ismét ujjnyi vastagra, tetejét berácsozzuk, a tojásfehérjével megkenjük és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk.
A lisztet a tojássárgával, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk.
Langyos helyen 1 órát pihentetjük.
Addig a medvehagymát apróra vágjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott margarinnal, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát és feltekerjük, majd három fele hajtjuk.
Még 10 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk ismét ujjnyi vastagra, tetejét berácsozzuk, a tojásfehérjével megkenjük és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.
Hozzászólás