Vacsira, uzsonnára, suliba vagy munkába…..
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba öntjük (minden szobahőmérsékletű legyen).
A megkelt élesztővel sima tésztát dagasztunk.
Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A túróhoz hozzáadjuk a búzadarát, a vaníliát, a tojássárgát, a cukrot és a citrom héját.
Jól kikeverjük.
Mehet bele a mazsola is.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 négyzetet vágunk belőle.
Minden négyzet közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk.
A tészta négy sarkát összefogjuk és batyukat formálunk.
A kész batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Tojással megkenjük és meleg helyen még 20 percet pihentetjük.
20 perc után cukros tejföllel vékonyan megkenjük.
180 fokon 30 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba öntjük (minden szobahőmérsékletű legyen).
A megkelt élesztővel sima tésztát dagasztunk.
Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A túróhoz hozzáadjuk a búzadarát, a vaníliát, a tojássárgát, a cukrot és a citrom héját.
Jól kikeverjük.
Mehet bele a mazsola is.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 négyzetet vágunk belőle.
Minden négyzet közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk.
A tészta négy sarkát összefogjuk és batyukat formálunk.
A kész batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Tojással megkenjük és meleg helyen még 20 percet pihentetjük.
20 perc után cukros tejföllel vékonyan megkenjük.
180 fokon 30 percig sütjük.
Hozzászólás