SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nagyon szép császárhúst vettünk a boltban. Ha ezzel a módszerrel sütitek, omlós húst kaptok.

Sült császárhús

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 50 percÖsszes idő3 óra

1

A húst 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.

2

Sóval, borssal, préselt fokhagymával, paprikakrémmel jól bedörzsöljük a húst.
Olajjal meglocsoljuk.
Fóliával lefedve egy éjszakára vagy pár órára hűtőbe tesszük.

3

Tepsibe tesszük, hozzáöntünk 1 dl vizet és lefedve 120 fokos sütőbe tesszük 1 órára.

4

1 óra letelte után kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst. Lefedve további 1 órát pároljuk 120 fokos sütőben.

5

Mikor letelt az idő a sütőt 180 fokra felkapcsoljuk és a húsról leszedjük a fóliát.

6

Szép pirosra sütjük a húst, ami további 50 perc.

A lassú sütés miatt a hús nagyon puha, omlós lesz. Egyáltalán nem lesz zsíros. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Savanyúság illik hozzá.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A húst 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.

2

Sóval, borssal, préselt fokhagymával, paprikakrémmel jól bedörzsöljük a húst.
Olajjal meglocsoljuk.
Fóliával lefedve egy éjszakára vagy pár órára hűtőbe tesszük.

3

Tepsibe tesszük, hozzáöntünk 1 dl vizet és lefedve 120 fokos sütőbe tesszük 1 órára.

4

1 óra letelte után kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst. Lefedve további 1 órát pároljuk 120 fokos sütőben.

5

Mikor letelt az idő a sütőt 180 fokra felkapcsoljuk és a húsról leszedjük a fóliát.

6

Szép pirosra sütjük a húst, ami további 50 perc.

A lassú sütés miatt a hús nagyon puha, omlós lesz. Egyáltalán nem lesz zsíros. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Savanyúság illik hozzá.
Sült császárhús
Hirdetés