Gyorsan elkészíthetjük ezt a finom májpástétomot. Íze össze sem hasonlítható a bolti májkrémmel.
A vöröshagymát és a fokhagymát vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasszuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát és 10-15 percig kis lángon sütjük.
A végén hozzáadjuk a fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott megtisztított májat.
Fűszerezzük. (sót csak a végén tesszük bele)
Felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük.
Ha a máj kellően átfőtt és a levét is elfőtte, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Hozzáadjuk a sót.
Botmixerrel pépesítjük.
Ilyenkor kóstoljuk meg, és ízlés szerint meg fűszerezhetjük.
Pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Összetevők
Útmutató
A vöröshagymát és a fokhagymát vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasszuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát és 10-15 percig kis lángon sütjük.
A végén hozzáadjuk a fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott megtisztított májat.
Fűszerezzük. (sót csak a végén tesszük bele)
Felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük.
Ha a máj kellően átfőtt és a levét is elfőtte, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Hozzáadjuk a sót.
Botmixerrel pépesítjük.
Ilyenkor kóstoljuk meg, és ízlés szerint meg fűszerezhetjük.
Pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás