SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Édes, diós golyók csokiba mártva.

Diós golyók

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszes idő35 perc

1

A lisztbe keverjük a diót, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.

2

Hozzáadjuk a margarint és jól összedolgozzuk a tésztát.
Ha nagyon nem akar összeállni egy pici tejet adhatunk hozzá.

3

3 részre osztjuk.
Sütőpapíron kinyújtjuk tepsi nagyságúra és 170 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

4

Amikor kihűlt megkeményedik.
Összetörjük és ledaráljuk a megsült tésztát.

5

Annyi lekvárral keverjük el, hogy összetapadjon és golyókat tudjunk belőle formázni.

6

A csokit felolvasztjuk és belemártjuk a golyókat.

7

Hűtőbe tesszük, míg a csoki megszilárdul.

Napokig eláll hűtőszekrényben tárolva. Vendégvárásra is finom, mutatós sütemény.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A lisztbe keverjük a diót, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.

2

Hozzáadjuk a margarint és jól összedolgozzuk a tésztát.
Ha nagyon nem akar összeállni egy pici tejet adhatunk hozzá.

3

3 részre osztjuk.
Sütőpapíron kinyújtjuk tepsi nagyságúra és 170 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

4

Amikor kihűlt megkeményedik.
Összetörjük és ledaráljuk a megsült tésztát.

5

Annyi lekvárral keverjük el, hogy összetapadjon és golyókat tudjunk belőle formázni.

6

A csokit felolvasztjuk és belemártjuk a golyókat.

7

Hűtőbe tesszük, míg a csoki megszilárdul.

Napokig eláll hűtőszekrényben tárolva. Vendégvárásra is finom, mutatós sütemény.
Diós golyók
Hirdetés