Szaftos, fokhagymás, csirkés egytálétel.
A csirkét nagyobb szeletekre vágjuk, befűszerezzük és kevés olajban átsütjük.
Amíg sül a csirkemell elkészítjük a besamel mártást.
Ehhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük és apránként hozzáöntjük a tejet.
Csomómentesre keverjük.
Sóval, borssal fűszerezzük.
Addig kevergetjük, mig besűrűsödik.
Az átsült csirkét kiszedjük és a maradék olajban a bacont átpirítjuk.
A csirkemellet kisebb darabokra vagdossuk.
Egy kb. 20×20 centis tepsit kikenünk olajjal.
A tepsi aljára kevés besamelt öntünk, úgy hogy befedje a tepsit.
Ráteszünk egy sor lasagne lapot.
Erre kerül a csirke fele, majd a bacon, a lyoni hagyma és a sajt fele is.
Újabb sor lasagne lap következik, amit meglocsolunk besamel mártással.
A maradék csirkét, hagymát és bacont rátesszük, amit befedünk lasagne lappal.
Leöntjük besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
A csirkét nagyobb szeletekre vágjuk, befűszerezzük és kevés olajban átsütjük.
Amíg sül a csirkemell elkészítjük a besamel mártást.
Ehhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük és apránként hozzáöntjük a tejet.
Csomómentesre keverjük.
Sóval, borssal fűszerezzük.
Addig kevergetjük, mig besűrűsödik.
Az átsült csirkét kiszedjük és a maradék olajban a bacont átpirítjuk.
A csirkemellet kisebb darabokra vagdossuk.
Egy kb. 20×20 centis tepsit kikenünk olajjal.
A tepsi aljára kevés besamelt öntünk, úgy hogy befedje a tepsit.
Ráteszünk egy sor lasagne lapot.
Erre kerül a csirke fele, majd a bacon, a lyoni hagyma és a sajt fele is.
Újabb sor lasagne lap következik, amit meglocsolunk besamel mártással.
A maradék csirkét, hagymát és bacont rátesszük, amit befedünk lasagne lappal.
Leöntjük besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás