SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Finom vitaminbomba a hideg téli időre.

Párolt céklasaláta

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

1

A céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2

A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat és az apróra vágott hagymát.

3

Mikor a hagyma megdinsztelődött hozzáadjuk a céklát.

4

Ízlés szerint sózzuk, beletesszük az ecetet és a köményt.

5

Puhára pároljuk.

Vacsihoz vajas kenyérre halmozva nagyon finom. Tálalhatjuk sült hurkához és húsokhoz is.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2

A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat és az apróra vágott hagymát.

3

Mikor a hagyma megdinsztelődött hozzáadjuk a céklát.

4

Ízlés szerint sózzuk, beletesszük az ecetet és a köményt.

5

Puhára pároljuk.

Vacsihoz vajas kenyérre halmozva nagyon finom. Tálalhatjuk sült hurkához és húsokhoz is.
Párolt céklasaláta
Hirdetés