Nagyon egyszerű mákos sütemény. Aki szereti a mákosat, biztos a kedvence lesz.
A lisztet, az élesztőt, a sót, és a cukrot egy tálban elkeverjük.
Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a langyos tejet.
Jól összegyúrjuk.
3 cipóra osztjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A vizet a cukrokkal felforraljuk, beleöntjük a mákot és 1-2 percig folyamatosan kevergetve főzzük.
Levesszük a tűzről. Belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét majd a vajat.
Lehűtjük.
Összeállítjuk a süteményt.
Egy kisebb kb. 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Kinyújtunk egy cipót és a tepsi aljára tesszük.
Rákenjük a töltelék felét.
A második cipót is kinyújtjuk és a mákra fektetjük.
Elterítjük rajta a máktöltelék másik felét és a harmadik lappal befedjük.
Tojással megkenjük és villával több helyen egészen az aljáig megszurkáljuk.
180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. 20 perc után lejjebb vesszük a hőfokot 160 fokra.
Mikor kihűlt szeletekre vágva tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A lisztet, az élesztőt, a sót, és a cukrot egy tálban elkeverjük.
Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a langyos tejet.
Jól összegyúrjuk.
3 cipóra osztjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A vizet a cukrokkal felforraljuk, beleöntjük a mákot és 1-2 percig folyamatosan kevergetve főzzük.
Levesszük a tűzről. Belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét majd a vajat.
Lehűtjük.
Összeállítjuk a süteményt.
Egy kisebb kb. 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Kinyújtunk egy cipót és a tepsi aljára tesszük.
Rákenjük a töltelék felét.
A második cipót is kinyújtjuk és a mákra fektetjük.
Elterítjük rajta a máktöltelék másik felét és a harmadik lappal befedjük.
Tojással megkenjük és villával több helyen egészen az aljáig megszurkáljuk.
180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. 20 perc után lejjebb vesszük a hőfokot 160 fokra.
Mikor kihűlt szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzászólás