Érdemes néha otthon sütni házi tepertőt. Teljesen más íze van, sokkal finomabb mint a bolti. Egyik bevásárlóközpontban nagyon szép zsírszalonna volt, ezért most mi nekiálltunk és sütöttünk. Próbáljátok ki, megéri!
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk. ( Felkockázva volt a csomag amit vettünk, de nagyon nagy kockákra van vágva, ezért még vágjuk kisebbre őket. Kb. 2x2 cm-es kockákra.)
Nagyobb lábasban feltesszük főni, sűrűn kevergetjük, hogy le ne égjen.
Mikor eresztett egy kis levet beleöntjük a tejet és úgy főzzük tovább, míg szép aranybarna nem lesz a tepertő.
Mi kicsit sötétebben jól megsülve szeretjük, de ízlés szerint készítsük el. Kb. 1 óra mire elkészül.
Mikor megsült és jó sok zsírt eresztett, krumplinyomóval jól kinyomjuk.
Összetevők
Útmutató
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk. ( Felkockázva volt a csomag amit vettünk, de nagyon nagy kockákra van vágva, ezért még vágjuk kisebbre őket. Kb. 2x2 cm-es kockákra.)
Nagyobb lábasban feltesszük főni, sűrűn kevergetjük, hogy le ne égjen.
Mikor eresztett egy kis levet beleöntjük a tejet és úgy főzzük tovább, míg szép aranybarna nem lesz a tepertő.
Mi kicsit sötétebben jól megsülve szeretjük, de ízlés szerint készítsük el. Kb. 1 óra mire elkészül.
Mikor megsült és jó sok zsírt eresztett, krumplinyomóval jól kinyomjuk.
Hozzászólás