A sós stangli számomra nem csupán egy finom sütemény, hanem egy időutazás a gyerekkoromba. A ropogós tészta illata, ami átjárta a konyhát, amíg anyukám sütötte, már önmagában varázslatos volt. Ahogy belestem a sütőbe, és láttam a stanglikat aranybarnára sülni, alig vártam, hogy kihűljenek annyira, hogy beleharapjak.
A hozzávalókból annyi tejjel, amennyit felvesz tésztát gyúrunk. (a sajt kivételével)
Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.
Nem kell pihentetni a tésztát, azonnal dolgozhatunk vele.
Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és reszelt sajttal.
Derelyevágóval 1 cm-es csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Összetevők
Útmutató
A hozzávalókból annyi tejjel, amennyit felvesz tésztát gyúrunk. (a sajt kivételével)
Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.
Nem kell pihentetni a tésztát, azonnal dolgozhatunk vele.
Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és reszelt sajttal.
Derelyevágóval 1 cm-es csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás