SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A sós stangli számomra nem csupán egy finom sütemény, hanem egy időutazás a gyerekkoromba. A ropogós tészta illata, ami átjárta a konyhát, amíg anyukám sütötte, már önmagában varázslatos volt. Ahogy belestem a sütőbe, és láttam a stanglikat aranybarnára sülni, alig vártam, hogy kihűljenek annyira, hogy beleharapjak.

Sós stangli

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

1

A hozzávalókból annyi tejjel, amennyit felvesz tésztát gyúrunk. (a sajt kivételével)

2

Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.

3

Nem kell pihentetni a tésztát, azonnal dolgozhatunk vele.

4
Sós stangli

Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és reszelt sajttal.

5
Sós stangli

Derelyevágóval 1 cm-es csíkokra vágjuk.

6

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

7

180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Zárt dobozban sokáig friss marad.

Összetevők

Útmutató

1

A hozzávalókból annyi tejjel, amennyit felvesz tésztát gyúrunk. (a sajt kivételével)

2

Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.

3

Nem kell pihentetni a tésztát, azonnal dolgozhatunk vele.

4
Sós stangli

Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és reszelt sajttal.

5
Sós stangli

Derelyevágóval 1 cm-es csíkokra vágjuk.

6

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

7

180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Zárt dobozban sokáig friss marad.
Sós stangli
Hirdetés