Mikor marad sült húsunk, akkor szoktuk ezt az ételt elkészíteni.
A tésztát bedagasztjuk és fél órát meleg helyen állni hagyjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
Pirospaprikával és sóval megszórjuk, kevés vizzel felöntjük, hogy jól szétföljön a hagymánk.
A tejfölt a liszttel és 2 dl vízzel elkeverjük és a megfőtt hagymára öntjük.
Borssal ízesítjük.
Összeforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön.
Ezzel a szósszal fogjuk leönteni a gombócokat.
Ízlés szerint más fűszereket is tehetünk bele.
A közben megkelt tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
Kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk és mindegyik közepébe teszünk a sülthúsból.
A széleit összecsippentjük és gombócokat formálunk belőle.
Egy nagy lábasban, aminek a tetejére ráfér egy egyenes aljú szűrő kevés vizet forralunk.
A gombócokat a szűrőbe tesszük (én szoktam egy sűtőpapírt is tenni bele, hogy ne ragadjon le), egyszerre keveset, mert megdagad.
Lefedjük a lábast.
10 percig gőzöljük.
Egy tálba tesszük a kész gombócokat és a közben elkészített szósszal meglocsoljuk.
Összetevők
Útmutató
A tésztát bedagasztjuk és fél órát meleg helyen állni hagyjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
Pirospaprikával és sóval megszórjuk, kevés vizzel felöntjük, hogy jól szétföljön a hagymánk.
A tejfölt a liszttel és 2 dl vízzel elkeverjük és a megfőtt hagymára öntjük.
Borssal ízesítjük.
Összeforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön.
Ezzel a szósszal fogjuk leönteni a gombócokat.
Ízlés szerint más fűszereket is tehetünk bele.
A közben megkelt tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
Kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk és mindegyik közepébe teszünk a sülthúsból.
A széleit összecsippentjük és gombócokat formálunk belőle.
Egy nagy lábasban, aminek a tetejére ráfér egy egyenes aljú szűrő kevés vizet forralunk.
A gombócokat a szűrőbe tesszük (én szoktam egy sűtőpapírt is tenni bele, hogy ne ragadjon le), egyszerre keveset, mert megdagad.
Lefedjük a lábast.
10 percig gőzöljük.
Egy tálba tesszük a kész gombócokat és a közben elkészített szósszal meglocsoljuk.
Hozzászólás